BAKI DÖVLƏT UNIVERSITETININ NÜMAYƏNDƏ QRUPUNUN OULU UNIVERSITETINƏ (FINLYANDIYA) SƏFƏRI

31/05/2011

Görüşdə layihənin koordinatoru, BDU-nun NANO elmi-tədqiqat mərkəzinin direktor müavini Mustafa Muradov, aparıcı elmi işçi Qönçə Eyvazova, ETH-nin rəisi prof. İradə Əliyeva, Bərk cisimlər kafedrasının professoru Tariel İsmayılov, kimya və fizika fakültələrinin magistrantalrı Rəşad Hacıməmmədov, Aynur Əmrahova, Əfsanə Cavanşirova, Ofeliya Balayeva mərüzələrlə çıxış etmişlər. 28 may 2011-ci il tarixədək davam edən görüşdə Oulu Universitetinin və Macarıstanın Szeged Universitetinin  professor-müəllim heyəti və tələbələri də iştirak etmişdir. Görüşdə mikro və nanoelektronikada yeni üsullar, nanostrukturlar, karbon nanoborular və onların tətbiqi, nanopeptidlər və onların tibdə tətbiqi məsələləri müzakirə olunmuşdur.

Avropa Birliyinin FP-7 proqrmının NAPEP layihəsi çərçivəsində növbəti görüşün sentyabr-oktyabr aylarında Bakı Dövlət Universitetində keçirilməsi planlaşdırılır.